Μήπως είστε έγκυος;

photo

Το «λάθος» έγινε και μάλιστα θέλατε πολύ! Τώρα όμως σας τρώει η αγωνία εάν είστε έγκυος ή όλα όσα αισθάνεστε είναι απλώς μέρος της φαντασίας σας. Πιστεύετε ότι έχετε κάποια συμπτώματα, έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά σας αλλά δεν μπορείτε να προσδιορίσετε τι; Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε μερικά από τα συμπτώματα που ίσως δείχνουν ότι είστε έγκυος. Σε κάθε περίπτωση όμως, μόνο το τεστ και ο γιατρός σας μπορούν να επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας.

 

Αναπνέετε κοφτά

Ανεβαίνετε τη σκάλα και νιώθετε ότι σας κόβεται η ανάσα. Ίσως να είσαστε έγκυος. Το έμβρυο που μεγαλώνει στη μήτρα χρειάζεται οξυγόνο και είσαστε η καλύτερη πηγή του. Το θέμα είναι ότι αυτό συμβαίνει συνήθως σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όχι μόνο τους πρώτους μήνες.

 

Το στήθος σας είναι πρησμένο και πονάει

Αισθάνεστε το στήθος σας πρησμένο και βαρύ. Η θηλή είναι λίγο πιο σκούρα και γενικά όταν ξαπλώνετε μπρούμυτα νιώθετε πολύ άβολα. Άλλο ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Δοκιμάστε να φοράτε ένα πιο σταθερό και μαλακό σουτιέν ακόμη και το βράδυ. Ίσως σας ανακουφίσει.

 

Νιώθετε υπνηλία

Ενώ είσαστε γεμάτη ενέργεια ξαφνικά κλείνουν τα μάτια σας. Η κούραση και η υπνηλία είναι ένα από τα συμπτώματα του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης και οφείλεται κυρίως στην αλλαγή των ορμονών.

 

Πάσχετε από ναυτία

Εσείς που είσαστε θαλασσόλυκος και δεν σας έπιανε η θάλασσα ούτε όταν περνούσατε το Κάβο Ντόρο, τώρα νιώθετε ότι είστε σε μόνιμη θαλασσοταραχή. Το σύμπτωμα της ναυτίας είναι πολύ συνηθισμένο στην εγκυμοσύνη ιδιαίτερα γύρω στην 6η εβδομάδα της κύησης. Τις περισσότερες φορές εκδηλώνεται τις πρωινές ώρες, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν έχει ώρα. Η ναυτία «χτυπάει» όποτε θέλει. Για την ώρα παρηγορηθείτε με κράκερς και κριτσίνια που βοηθάνε και περιμένετε με υπομονή να περάσει ο καιρός.

 

Συχνοουρία

Είναι ένα από τα συμπτώματα πιθανής εγκυμοσύνης. Η μήτρα πιέζει την ουροδόχο κύστη και δεν μπορείτε να κρατηθείτε ούτε μέρα, ούτε νύχτα. Μην ανησυχείτε, θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με αυτό τους επόμενους 9 μήνες!

 

Συχνοί πονοκέφαλοι

Από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης σε πολλές γυναίκες είναι και οι πονοκέφαλοι. Η αλλαγή της ορμονικής ισορροπίας δημιουργεί πονοκεφάλους. Εάν υποψιάζεστε ότι είσαστε έγκυος συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το ποιο παυσίπονο μπορείτε να πάρετε.

 

Πόνοι στην πλάτη

Το σώμα προετοιμάζεται και χαλαρώνει για να δημιουργήσει το χώρο που χρειάζεται το μωράκι σας. Εάν δεν πάσχετε από κάποιο άλλο ορθοπεδικό πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Το κέντρο βάρους μεταβάλλεται και η λεκάνη παίρνει τη σωστή θέση για το μωρό σας.

 

Νιώθετε φούσκωμα

Ορκίζεστε ότι πριν από μία εβδομάδα χωρούσατε τέλεια στο τζιν σας. Τώρα όμως έχετε φούσκωμα και δυσφορία. Αν είστε έγκυος η προγεστερόνη σας μπορεί να καθυστερεί λίγο την πέψη και γι' αυτό να νιώθετε φουσκωμένη. Προσπαθήστε να τρωτε μικρότερα γεύματα και πιο συχνά.

 

Κράμπες στην κοιλιά

«Είμαι έγκυος ή θα μου έρθει η περίοδος;». Δεν το ξέρουμε αυτό. Όμως εάν είστε έγκυος είναι πολύ πιθανό να υποφέρετε από κράμπες στην κοιλιά.

 

Αλλαγές στη διάθεσή σας

Τη μία είστε χαρούμενη και την άλλη λυπημένη. Ο σύντροφός σας δεν μπορεί να σας ευχαριστήσει με τίποτα. Ξαφνικά βάζετε τα κλάματα και  μετά κάτι σας φαίνεται πολύ αστείο. Μπορεί να είστε έγκυος. Ενημερώστε τον σύντροφό σας ότι δεν πρέπει να σας παρεξηγεί, μόνο να σας αγαπάει και να σας φροντίζει. Κάποια στιγμή θα ισορροπήσετε. Για όλα φταινε οι ορμόνες.

 

Όσφρηση λαγωνικού

Τα πάντα σας μυρίζουν πιο έντονα από πριν. Δεν αντέχετε ούτε την κολόνια σας που τη φοράτε 10 χρόνια. Οι ορμόνες ξκαναχτυπούν! Μείνετε μακριά από ότι άρωμα ή μυρωδιά σας ενοχλεί. Αυτό μπορεί να είναι άλλο ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης.

 

Ζαλίζεστε και τελικά λιποθυμάτε

Ακούγεται πολύ κινηματογραφικό, αλλά μπορεί να είναι τελείως αληθινό. Αλλαγές στην αρτηριακή σας πίεση ή στα επίπεδα του ζαχάρου είναι πιθανό να συμβούν από εγκυμοσύνη. Αυτά μπορεί να σας φέρουν λιποθυμία ή και ζάλη.

 

Ξαφνικές σταγόνες

Μία σταγόνα αίμα στο εσώρουχό σας, σας κόβει τα πόδια. Τελικά σας ήρθε η περίοδος. Είναι πιο ανοιχτόχρωμο και λίγο πιο νωρίς απ' ότι περιμένατε. Δεν είναι απαραίτητα περίοδος. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

 

Καθυστέρηση στην περίοδο

Το πιο προφανές και συνηθισμένο σύμπτωμα που πολλές γυναίκες δεν το αξιολογούν. Κάποιες επειδή δεν έχουν σταθερό κύκλο, κάποιες γιατί απλώς θεωρούν ότι έχασαν έναν κύκλο. Σε κάθε περίπτωση όμως ένα τεστ θα σας λύσει την απορία.

 

 

 

 

 

 

Παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα