«Μαμά, θα κάνω μπάντα!» Burger Project. Μην τους φάτε, ακούστε τους!

photo

«Στα σχολεία ζυμώνονται οι μπάντες»


Κάθε Σαββατοκύριακο αναρωτιέμαι πως θα απασχολήσω τα παιδιά μου. Κάθε Σαββατοκύριακο, εκνευρίζομαι με την ιδέα να τα ξαμολήσω σε έναν παιδότοπο για να εκτονωθούν. Δεν έχω όμως πάντα επιλογή. Τα Σαββατοκύριακα όμως του Νοεμβρίου έχω. Στον Ελληνικό Κόσμο ετοιμάζουν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτή τη φορά όμως θεωρώ ότι ετοίμασαν κάτι ωραίο και εντελώς διαφορετικό. Ένα μουσικό project για παιδιά. Άνοιξαν έναν δρόμο στα παιδιά, για να έρθουν πιο κοντά στη μουσική, να γίνουν μέρος της, να συμμετάσχουν σε κάτι που τους φαίνεται έτσι κι αλλιώς μεγάλο. Σε μία μουσική μπάντα. Η παράσταση «Μαμά θα κάνω μπάντα» με τους Burger Project, υπόσχεται ευχάριστες Κυριακές για όλο το Νοέμβριο σε μικρούς και μεγάλους. Έτσι γι' αυτό το μήνα δεν θα σκεφτώ πως να απασχολήσω τα παιδιά. Θα σκεφτώ απλά «πόσο καλά θα περάσουμε όλοι μαζί!».

 

Ο Αλέξης Ιωάννου είναι ...μάλλον!- ο αρχηγός του συγκροτήματος.  Και λέω «μάλλον» γιατί αυτά τα συγκροτήματα της χαράς, δεν έχουν αρχηγούς. Είναι ομάδα. Μία ομάδα που συνήθως ξεκινάει για πλάκα και κάνει σπουδαία πράγματα.

 

H δική τους ομάδα, αποτελείται από τέσσερα άτομα (Al the X-King _ κιθάρες, φωνή, General ConZou _ κοντραμπάσο, φωνή Mosi Holiday _ τύμπανα, φωνή, Cosmic _ πλήκτρα, ukelele, φωνή). Όλοι συστήνονται με περίεργα ονόματα. Δεν ξέρω ποιος είναι ποιος, ξέρω μόνο τι κάνουν. Ανυπομονώ όμως να τους γνωρίσω. Μέχρι τότε, ο Αλέξης μας μιλάει για τους Burger Project.

 

-         Μπορείς να μας πείς δύο λόγια για το συγκρότημα; Πως ξεκινήσατε, ποια είναι η πορεία σας;

Ήταν μια Παρασκευή απόγευμα πριν πολλά χρόνια που άκουσα τον Cosmic να παίζει με τους ήχους. Γρήγορα του έκανα παρέα, φωνάξαμε και τους φίλους μας κι αρχίσαμε να εξασκούμαστε σε αυτό το περίεργο παιχνίδι που λέγεται μουσική. Κάναμε και μπάντα, λέγεται Burger Project. Έκτοτε, παίζουμε όπου μπορούμε κι είναι ωραία όταν και οι άλλοι μπαίνουν στο παιχνίδι.

 

-         Πως ξεκίνησε η ιδέα να ασχοληθείτε με τα παιδιά;

Ήταν ιδέα του Al που σχετίζεται με αυτά. Ακούστηκε πρωτότυπο και σίγουρα θα άλλαζε τον τρόπο που ανταμοιβόμαστε απ' το κοινό. Είναι διαφορετικό να παίζεις για παιδιά και διαφορετικό για μεγάλους. Είπαμε ναι!!!

 

-         Με ποιο τρόπο προσεγγίζετε τα παιδιά;

Απλά κι αληθινά. Μόνο έτσι μπορείς να τα πλησιάσεις.

 

-         Ποιος είναι ο στόχος αυτής της δράσης;

Είναι συνδυαστικός ο στόχος. Θέλουμε τόσο να διασκεδάσουμε τα παιδιά όσο και να τους μεταφέρουμε κάποια μουσικά ερεθίσματα, να τους εξάψουμε την φαντασία, να τους δείξουμε πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν με τα όργανα, τη φωνή, το σώμα. Η διάδραση θα τα βάλει στο παιχνίδι για να δουν ότι μπορούν κι αυτά.

 

-         Έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο; Πως αντιδρούν τα παιδιά, πως λειτουργούν στην παράσταση;

Κατά καιρούς παίζουμε μπροστά σε παιδιά. Είναι πολλά τα live που την μπροστινή σειρά του κοινού κατακλύζουν πιτσιρίκια που αυθόρμητα χορεύουν και κουνιούνται και πηδούν εδώ κι εκεί. Τα πάμε περίφημα παρέα.

 

-         Τι να περιμένουμε σε αυτή την παράσταση;

Τραγούδι, γέλιο, αυτοσχεδιασμό, αυθορμητισμό, μουσικά παιχνίδια, μάθηση, χορό

 

-         Συμμετέχουν και γονείς;

Φυσικά. Όλοι γινόμαστε ένα.

 

-         Θα μπορούσατε να μεταφέρετε την αντίστοιχη παράσταση και σε σχολεία;

Εκεί θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία. Μόνο παιδιά, φίλοι και συμμαθητές, παρέες που θα αρπάξουν αμέσως το συλλογικό της μουσικής. Στα σχολεία άλλωστε ζυμώνονται οι μπάντες

 

Οι Burger Project, θα εμφανίζονται όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, στις 4.30μ.μ.

 

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254 Ταύρος 177 78

Τηλ.: +30 212 254 0444,

Παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα