Το ρολόι που μαθαίνει οργάνωση στα παιδιά!

photo

Αν θέλετε να κάνετε ένα καταπληκτικό δώρο στο παιδί σας ή στους φίλους του, μια καλή ιδέα είναι το ρολόι KWID. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ρολόι που μαθαίνει στο παιδί να οργανώνει μόνο του το χρόνο του.

Εκτός από την συμβατική ώρα το ρολόι διαθέτει μια κλεψύδρα. Βλέποντας το παιδί την κλεψύδρα να αδειάζει αποκτά συναίσθηση του χρόνου που του απομένει για να ολοκληρώσει μία δραστηριότητα. Έτσι μπορεί και κατανέμει το χρόνο του σε διάφορες δραστηριότητες (παιχνίδι, τηλεόραση, υπολογιστής, φίλοι), και όχι μόνο σε μία, νιώθοντας ότι το ίδιο αποφασίζει πότε πρέπει μία δραστηριότητα να λάβει τέλος.

 

Γιατί είναι καλύτερη η κλεψύδρα από τους δείκτες;

Η κλεψύδρα είναι μία έννοια που καταλαβαίνει το παιδί από πολύ μικρό. Έτσι το KWID είναι κατάλληλο ακόμη και για παιδιά ηλικίας 2,5 - 3 ετών ακόμη, όπου συχνά όταν π.χ. τους ζητάμε να φύγουμε από την παιδική χαρά, να πέσουμε για ύπνο, να πάμε για φαγητό, να σταματήσουμε να βλέπουμε τηλεόραση, συνήθως μας ζητάνε 5 λεπτά. τα οποία όμως δεν τελειώνουν ποτέ. Με το μοναδικό σχεδιασμό του, τύπου κλεψύδρας τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα να οργανώνουν το χρόνο τους. Η μαμά και ο μπαμπάς επιλέγουν τη χρονική διάρκεια μιας δραστηριότητας και όταν η ηλεκτρονική κλεψύδρα αδειάσει, ακούγεται ένας ήχος και η Μαμά Κουνέλα εμφανίζεται. Η δραστηριότητα έχει πια τελειώσει.

Ωστόσο το KWID είναι ιδανικό και για μεγαλύτερα παιδιά γιατί πέραν της οργάνωσης του χρόνου τους, τα βοηθάει να μάθουν και την ώρα, δημιουργώντας συνειρμούς μεταξύ του δείκτη του ρολογιού και της ψηφιακής ένδειξης

KWID organise time.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο www.mariaevita.gr

 

Παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα