Παιδικά φάρμακα: Οδηγίες για την σωστή χρήση τους

photo

1.   Το φάρμακο που σας συνέστησε ο γιατρός σας είναι μόνο για το συγκεκριμένο ιατρικό πρόβλημα και δεν θα πρέπει να το δίνετε σε άλλα άτομα ή  για κάποια άλλη πάθηση χωρίς να προηγούμενα να τον έχετε συμβουλευτεί.

 

2.   Εάν κατά την διάρκεια της θεραπείας εμφανισθεί κάποιο πρόβλημα με το φάρμακο, ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας.

 

3.   Εάν έχετε οποιαδήποτε ερωτηματικά γύρω από τις πληροφορίες που αφορούν το φάρμακο ή χρειασθείτε καλύτερη ενημέρωση για το ιατρικό προβλημά σας μη διστάζετε να ζητήσετε τις πληροφορίες αυτές από τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας.

 

4.   Για να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό το φάρμακο που σας χορηγήθηκε θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δόθηκαν, δηλαδή στη σωστή δόση , όσες φορές την ημέρα απαιτείται και για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται. Σε κάθε άλλη περίπτωση χωρίς να έχετε κάποιο όφελος κερδίζετε μόνο τις ανεπιθύμητες δράσεις των φαρμάκων.

 

5.    Να ελέγχετε πάντοτε αν το φάρμακο που σας συνέστησε ο γιατρός είναι αυτό που σας έδωσε ο φαρμακοποιός, για την αποφυγή λαθών.

 

6.   Να μην διατηρείτε τα φάρμακα σε συρτάρια του λουτρού, γιατί η ζέστη και η υγρασία μπορεί να τα αλλοιώσουν και να τα καταστήσουν επιβλαβή για την υγεία σας. Μερικά φάρμακα είναι φωτοευαίσθητα και αλλοιώνονται με το ηλιακό φως, συσκευάζονται συνήθως σε αδιαφανείς συσκευασίες όπως π.χ. σε σκούρα φιαλίδια.

 

7.   Να μην κρατάμε φάρμακα που έχουν λήξη ή δεν τα χρειαζόμαστε άλλο. Όσο τα χρησιμοποιούμε τα διατηρούμε σε σκιερό, δροσερό και ασφαλές μέρος μακριά, από τα παιδιά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας