Απολαυστικά γεύματα μαζί με το παιδί!

photo

Το φαγητό αποτελεί βασική ανθρώπινη ανάγκη και φυσικά απόλαυση! Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της διατροφικές συνήθειες. Για να μεταδώσετε τις συνήθειες αυτές και στο μωρό σας, είναι σημαντικό να το κάνετε να δει τα γεύματα σαν στιγμές απόλαυσης! Άλλωστε, πολλοί επαγγελματίες της υγείας υποστηρίζουν ότι ένα απολαυστικό γεύμα απορροφάται πολύ καλύτερα από ένα βιαστικό.

 

Απολαμβάνοντας το οικογενειακό σας γεύμα:

-  Κάνετε το παιδί σας να θέλει να σας μιμηθεί

- Του δείχνετε ότι το φαγητό είναι απολαυστικό και διασκεδαστικό

-  Κάνετε καλό στον εαυτό σας

 

Πώς να το καταφέρετε;

-  Βρείτε γρήγορες και εύκολες συνταγές

- Έχετε πάντα στη διάθεσή σας τα βασικά υλικά

-  Καθίστε αναπαυτικά γύρω από το τραπέζι και χαλαρώστε

 

Μερικές πρακτικές συμβουλές:

- Κάντε το παιδί σας "σύμμαχο": Αφήστε το να συμμετάσχει στη διαδικασία του μαγειρέματος (ακόμη και εάν είναι πολύ μικρό, μπορεί να έρθει στα μαγαζιά μαζί σας για να ανακαλύψει τα φρούτα και τα λαχανικά). Η αίσθηση της γεύσης ενός παιδιού δεν είναι ίδια με εκείνη των ενηλίκων. Συχνά είναι πιο ευαίσθητη. Δεν υπάρχει λόγος να στερήσετε στο παιδί σας τις τροφές με έντονη γεύση (λάχανο, τυρί, κτλ.), αλλά μπορείτε να του προσφέρετε μια πολύ μικρή ποσότητα.

- Εάν ένα φαγητό αρέσει στο παιδί σας: Επαναλάβετε την εμπειρία αρκετές φορές, παρουσιάζοντάς την με τον ίδιο τρόπο, έτσι ώστε το παιδί σας να απολαύσει και πάλι αυτό το φαγητό και να το θυμηθεί. Συγχαρητήρια! Μόλις απέκτησε το αγαπημένο του φαγητό!

- Κάντε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά: Συχνά τα μικρά παιδιά δεν συμπαθούν τα λαχανικά. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ρύζι, σιτάρι ή ζυμαρικά για να αντισταθμίσετε αυτή την τάση ή να μαγειρέψετε ένα σουφλέ λαχανικών για να τα κάνετε πιο ελκυστικά.

 

Πηγή: nestlebaby.com

Παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα