Γιατί μπορεί ένα παιδί να βαριέται τον αθλητισμό

photo

Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα περισσότερα παιδιά εγκαταλείπουν τον αθλητισμό πριν από τα 13 τους χρόνια. Η βασική αιτία είναι πως αντιμετωπίζουν την αθλητική τους δραστηριότητα σαν αγγαρεία και όχι σαν κάτι ευχάριστο. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξει αυτό;

- Ας το ενθαρρύνουμε: Αν χάσει αρκετές προπονήσεις, αν δεν αποδίδει καλά, αν δεν αισθάνεται πως οι γονείς του το στηρίζουν η αυτοπεποίθηση του παιδιού μειώνεται και το ενδιαφέρον για το άθλημα χάνεται. Η συστηματική παρακολούθηση και η ενθάρρυνση θα βοηθήσουν το παιδί να αγαπήσει ξανά την άθληση.

- Ας το βοηθήσουμε να βρει παρέα. Ένας φίλος είναι ισχυρό κίνητρο σε κάθε δραστηριότητα ?όχι μόνο για τα παιδιά. Καλό είναι να το βοηθήσουμε να βρει φίλους ώστε να το κάνει πιο ευχάριστα.

- Μην έχουμε απαιτήσεις επιδόσεων. Οι υψηλές προσδοκίες για επιτυχία προκαλούν άγχος στα παιδιά που ενδιαφέρονται για τη γνώμη των άλλων. Καλό είναι να του μιλήσουμε και να του εξηγήσουμε πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάει καλά και όχι τα ρεκόρ. Επίσης ας βεβαιωθούμε πως δεν ακολουθεί ένα άθλημα για να μας κάνει το χατίρι αλλά γιατί το θέλει πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια. Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

Χαρακτήρες 0 από 255

Περισσότερα άρθρα που σας ενδιαφέρουν...

Τα click της εβδομάδας